Kandidat nr 14 på Junilistans EU-valsedel

Mitt foto
Återerövra demokratin - Halvera EU-avgiften - Folkomrösta om Lissabonfördraget

söndag 30 november 2008

Ulvskog i fårakläder

I ett försök att blidka folkopinionen har socialdemokraterna lanserat två kandidater, som påstås vara EU-kritiska, till nästa års val till Europaparlamentet. På vilket sätt har dessa två, Anna Hedh och Marita Ulvskog, visat sin EU-kritik?

Anna Hedh röstar, likt övriga socialdemokrater i EU-parlamentet, ja till det mesta utan att reflektera över konsekvenserna för de väljare som kryssade in henne.

Marita Ulvskog visade, i omröstningen om EU:s nya grundlag Lissabonfördraget, likt vargen i sagan om Rödluvan sitt rätta jag. Genom att rösta ja tappade hon masken. En verklig Ulvskog i fårakläder är inte alls någon EU-kritiker. Hon är en helt vanlig ja-till-allt-sosse, utan tanke på att skydda den svenska arbetsrätten.

Glöm inte det, den 7 juni nästa år. I valet till Europaparlamentet är varje röst oerhört viktig. Den som känner uppgivenhet inför EU och av den anledningen inte går och röstar lämnar i praktiken walk-over till imperiebyggarna. Tänk om! Tillsammans kan vi visa att europaprojektet är på väg åt fel håll. Gemensamt kan vi rösta in konstruktiva EU-kritiker i parlamentet.

Hans Nilsson, Junilistan

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Marita Ulvskog har lyckats odla myten om sig själv som EU-kritiker. Så här skriver Helsingborgs Dagblad http://hd.se/ledare/2008/11/30/eu-parlamentarikern-politiker-med/

Inga kommentarer:

 
Bloggtoppen.se